Dawno mnie nie było (again), ale oto jestem i przedstawiam
Wam może nie najlepszy, ale jeden z najlepszych, a przy tym najprostszy przepis
na pizzę z szynką i pieczarkami.
Składniki:
Pizza
Kluczowym momentem całego procesu jest wyprawa do sklepu i
ten krok należy wykonać jako pierwszy. Zrób krótki research, gdzie w pobliżu
Twojego miejsca zamieszkania można kupić pizzę. Wejdź do sklepu i znajdź dział
z mrożonkami.
Prawdopodobnie oferta będzie wykraczała poza jedną pozycję,
więc do woli możesz przebierać w smakach i rodzajach pizzy. Ja wybrałam wersję
z szynką i pieczarkami.
Gdy będziesz już w posiadaniu owego składnika, udaj się do
domu (tip: musisz zapłacić w kasie za pizzę, którą wybrałeś).
Pizzę wyjmij z
pudełka (koniecznie! bez tego potrawa może się nie udać), ale nie wyrzucaj
pudełka: na odwrocie zapisane są bardzo ważne dane dotyczące dalszych
przygotowań. Według naszego pudełka pizzę powinniśmy piec 12 minut w piekarniku
rozgrzanym do 180 stopni. Nagrzewamy więc piekarnik do 180 stopni i czekamy, aż
będzie rozgrzany jak piec.
![]() |
| otwieram pudełko |
![]() |
| tak wygląda otwarta pizza |
Wkładamy pizzę do pieca. UWAGA! Wnętrze pieca i wszystko, co
się w nim znajduje jest gorące. Unikajcie poparzeń, używajcie rękawic gdy to
konieczne, a przede wszystkim uważajcie na siebie.
Po 12 minutach pizza powinna być gotowa! Wyjmij ją, pokrój,
przełóż na talerzyk. Opcjonalnie możesz dodać nieco swojego ulubionego sosu (ja
użyłam keczupu).
Smacznego!





Brak komentarzy:
Prześlij komentarz