sobota, 6 sierpnia 2016

Pizza z szynką i pieczarkami

Dawno mnie nie było (again), ale oto jestem i przedstawiam Wam może nie najlepszy, ale jeden z najlepszych, a przy tym najprostszy przepis na pizzę z szynką i pieczarkami.


Składniki:
Pizza


Kluczowym momentem całego procesu jest wyprawa do sklepu i ten krok należy wykonać jako pierwszy. Zrób krótki research, gdzie w pobliżu Twojego miejsca zamieszkania można kupić pizzę. Wejdź do sklepu i znajdź dział z mrożonkami.

Prawdopodobnie oferta będzie wykraczała poza jedną pozycję, więc do woli możesz przebierać w smakach i rodzajach pizzy. Ja wybrałam wersję z szynką i pieczarkami.
 
sięgam po pizzę
Gdy będziesz już w posiadaniu owego składnika, udaj się do domu (tip: musisz zapłacić w kasie za pizzę, którą wybrałeś).

Pizzę wyjmij  z pudełka (koniecznie! bez tego potrawa może się nie udać), ale nie wyrzucaj pudełka: na odwrocie zapisane są bardzo ważne dane dotyczące dalszych przygotowań. Według naszego pudełka pizzę powinniśmy piec 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Nagrzewamy więc piekarnik do 180 stopni i czekamy, aż będzie rozgrzany jak piec.

otwieram pudełko

tak wygląda otwarta pizza

Wkładamy pizzę do pieca. UWAGA! Wnętrze pieca i wszystko, co się w nim znajduje jest gorące. Unikajcie poparzeń, używajcie rękawic gdy to konieczne, a przede wszystkim uważajcie na siebie.
 
moment wkładania pizzy do piekarnika. uwaga!
Po 12 minutach pizza powinna być gotowa! Wyjmij ją, pokrój, przełóż na talerzyk. Opcjonalnie możesz dodać nieco swojego ulubionego sosu (ja użyłam keczupu).
 
gotowa potrawa

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz